< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Kolovoz 2008 (3)
Lipanj 2008 (4)
Siječanj 2008 (3)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari: Da/Ne

by Adalia design

Opis bloga

Kad imam vremena podijelim s dragim ljudima dio svoje stvarnost, na svoj način... a za to uvijek ima vremena ...

Linkovi

Dnevnik.hr
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr



GRUPA STATUS

Smjernice za vjenčanje bez puno sekiracije

>>smjernice-za-vjencanje-1-dio:
"DA"
DATUM
DOGOVOR
LOKACIJA/SALA/RESTORAN/PROSTOR
>>smjernice-za-vjencanje-2-dio:
BAND/TAMBURE/MUZIKA
>>smjernice-za-vjencanje-3-dio:
CRKVA/MATIČAR
>>smjernice-za-vjencanje-4-dio/1:
DEKORACIJE-OPĆENITO
>>smjernice-za-vjencanje-4-dio/2:
DEKORACIJE - POZIVNICE, ZAHVALNICE, CVIJEĆE
>>smjernice-za-vjencanje-5-dio:
FOTOGRAF I SNIMATELJ
>>smjernice-za-vjencanje-6-dio:
DJEVOJAČKA/MOMAČKA
OKUPLJANJE GOSTIJU, DOLAZAK PO MLADU I TRADICIJA
>>smjernice-za-vjencanje-7-dio:
ODJEVANJE, FRIZURA, ŠMINKANJE

>>FINANCIJSKI PLAN VJENČANJA

četvrtak, 05.06.2008.

Smjernice za vjenčanje ... 3. dio

...nastavljam....

DIGRESIJA

Svi ovi naputci vode do zaključka da je sve sasvim jednostavno... Naravno dolazi do komplikacija i zato treba biti ustrajan i dobar kombinator. Mi smo imali tu sreću da je sve išlo bez problema (osim tamburaša - što je opet dobro ispalo). No i zbog toga se ne treba sekirati! Svi budući bračni parovi na neki način to iskombiniraju. Na kraju krajeva bitno je da bude lijepo, a bit će samo ako se mladenci zabavljaju. I ipak, to je važan dan, ali ne zaboravite da je to samo još 1 dan u životu! Dakle, no frks!


Da nastavim gdje sam stala...


5. CRKVA / MATIČAR

Za one koji žele vjenčanje u crkvi pretpostavljam da ste već informirani da više ne treba vjenčanje i u crkvi i kod matičara već samo u crkvi. S crkvom ne bi trebalo biti nekih problema.

The Church!

1. Bitno je paziti da se odradi zaručnički tečaj ( Kaj baš moramo?- Da, morate!!!). U mom gradu to je 2x godišnje (u veljači i lipnju) i to u kompletu od 4 dana (čet, pet, sub i ned). Malo je zamorno, ali se preživi... koji put se nešto da i naučiti...

2. Obred se plaća 300 kn koje po tradiciji plaća kum. Sada na vama je jeste ili niste za tradiciju.

3. Cvijeće, mašne i dekoracije uglavnom mladenci sami organiziraju, a svećenici uglavnom to dozvoljavaju... ima i onih koji ne... treba lijepo uljudno i skrušeno pitati. Ako dozvoljava neka bude ukusno i ne prebogato- to je crkva = skromnost, a tamo vrijedi : skromnost je vrlina.

4. U principu je naše društvo poprimilo manire dalekog zapada pa je postalo normalno da otac vodi mladu pred oltar. Neki svećenici to zabranjuju jer k oltaru idu mladenci, sami, bez roditelja... I kasnije neka to bude pravilo - Lijepo je da su roditelji blizu, ali ne dio braka. Drugi pak daju na biranje... Pa kako volite i kako se dogovorite! OBOJE!

5. Meni je to bio najsvečaniji i najbitniji dio vjenčanja i cijele ceremonije zvane svadba, ni vjenčanica, ni ništa drugog... sva sam se tresla od uzbuđenja, jer to je bio za mene pravi trenutak i jedino bitno u cijeloj priči... Lijepo je kad se uz obred napravi i misa, ali morate uzeti u obzir koliko ljudi imate, da li to svi mogu izdržati i da li ima smisla da vas toliko čeka muzika...Nama je to bilo malo nepraktično, pa smo imali samo vjenčanje.

6. Bacanje riže/latica/kofeta. Ja sam protiv bacanja hrane koliko god riža značila plodnost. Ružinih latica mi je žao budući da jako volim ruže baš onakve kakve jesu.Trebali su biti konfeti, ali smo ih zaboravili. Poučeni nekim tvrdnjama kako je to poganski, pomislili smo da nije ni potrebno, a kad smo izišli iz crkve iznenadio nas je slap malenih cvjetića nekog neobičnog cvata koji je ionako bio u fazi ocvjetavanja! Ma fantastično! Dakole, to je po volji...

Što se tiče matičara ovo vrijedi za sve, pa i one koji se ne žene u crkvi: 45 dana prije svadbe morate kod matičara! Inače vam je vjenčanje ne važeće! navodno da se sada to mijenjalo, ali obavezno provjeriti! Mi smo bili kod matičara 46 dana prije svadbe!!!

Tko neće u crkvi, može kod matičara- o tome nemam bele dume! to morate sami...

Vidim da sam ovo razvukla, pa zato za ovaj post dosta...
Nastavljam prvom prilikom.



- 18:20 - Komentari (0) - Printaj - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.